De schuur

In juni trekken we in ons huisje in. Binnen is het grotendeels klaar, er is geschilderd, de badkamer is vernieuwd, een nieuwe vloer in het hele huis en zo links en rechts wat kleine dingen. Helemaal naar ons zin. Maar er moet nog wel het een en ander gebeuren. Zo komt er nog een andere keuken in en moet er in de tuin nog heel wat gebeuren.

Om te beginnen willen we een gazon, dus alles netjes schoongemaakt, glad gemaakt en graszoden erop. Dat ging lekker em het ligt er prima bij. Voor het huis willen we een hekje plaatsen, via marktplaats op de kop getikt, opgeknapt en dat staat ook te pronken nu.

Het terras had ook een opknapbeurt nodig, we hebben wat extra verlichting aangelegd en als finishing touch, een overkapping waardoor we ook met wat minder weer buiten kunnen zitten.

Rest voor nu eigenlijk nog maar een ding, een schuur. Die hadden we nog niet. Wel hebben we een mooi plaatsje hiervoor gereserveerd, mooi bestraat en naast de parkeerplaats van de auto. Maar wat ga je daar nu voor kopen, een blokhut, ga je metselen of koop je een kant en klaar pakket van een metalen schuurtje. Je raadt het al, het laatste. Op een gegeven moment staat er een chauffeur voor de deur met een lood zwaar pakket, het schuurtje !! moet alleen nog even in elkaar gezet worden. Je kent het wel, net zo’n IKEA pakket met honderden onderdelen en een tekening.

Gelukkig hadden we een mooie zomer, dus op een mooie warme dag het pakket uitgepakt, alles wat uitgesorteerd en beginnen maar. Wat een gedoe, gelukkig past alles redelijk en van lieverlee zie je een schuurtje ontstaan. Gelukkig had ik hulp, want alleen vasthouden en monteren, dat gaat niet. Uiteindelijk ligt ook het dak erop en moeten we als laatste de stormkables bevestigen. Deze schuur staat los op de grond, vandaar de kabels. Wat zijn we trots op het eindresultaat, een mooie schuur.

Maar dan komt nog het vervelendste werk, het inruimen. Alle spullen staan tijdelijk bij de buurman opgeslagen. Gelukkig had ik nog diverse stellingen meegenomen en heb deze netjes in de schuur weer opgebouwd. Nu alle spullen verzamelen en een plekje geven in de nieuwe schuur.

Zondag 11 augustus 2019, een mooie nazomer dag. De vrouw en dochter zijn een dagje op stap. Een mooie dag om alles in de schuur te gaan zetten. En dat gaat een tijdje goed, totdat ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *